13 Aralık 2016 Salı

Türkiye'nin ilk Profesyonel RaSTa'cısı/Dreader (2005'ten bu yana)




« Dreadlock(RaSTa) HAKKINDA »
Dreadlock(RaSTa) aslında çok bilinen ama uygulaması hakkında beceri ve bilgi sahibi kişinin az olduğu bir saç modelidir.
Birkaç uygulama şekli vardır ama bunlardan en doğal ve sağlıklı olanı 
Tığ ile yapılan, Balmumsuz RaSTa modelidir. Tabi bunun yanında el becerisi ve sabır da en önemli faktördür. RaSTa yi yaptıracağınız kişinin öncelikle yaptığı işleri ve uyguladığı yöntemi araştırıp sonra kime yaptıracağınıza karar vermelisiniz, çünkü geri dönüşüm zor ve cansıkıcıdır.
Bu nedenle gerçek/orjinal RaSTa fiyatları diğer RaSTa(amatör) fiyatlarına göre daha yüksektir.

Sonuçta bu işlemler birkere yapılacağı için beğenmediğinizde tekrar RaSTa larınızı düzelttirmek size daha pahalıya mal olacaktır.
Tığ yardımıyla yapılan RaSTa lar hem hijyen ve hem görüntü açısından daha revaçta ve daha sağlıklı. Bu nedenle fiyat'ının yanısıra sonucunada odaklanmanız doğru olur.

-Neler yapiyoruzDreadlock -RaSTa, RaSTa larınızın bakımı (dibini ve kendini düzeltme, Yeni yöntemlerle Ek RaSTa, RaSTa kısaltma. RaSTa larınızda olan hertürkü soruna çözüm üretmek.


-Nasıl RaSTa yapıyoruz ?
Saç uzunluğunuz yeterli ve ek saça gerek yok ise Sadece kendi saçınızı Tığ ve tarak kullanarak  RaSTa yapıyoruz. Saç uzunluğunuza göre yapım süresi değişir. Maksimum 1,5 güne (15 saat) yayıyoruz. Saç dipleriniz eşit bölmelere petek deseni alacak şekilde titizce ayırıyoruz. Ayırdığımız her parçayı tiftip (krepe) daha sonra tığlama işlemine geçiyoruz. Bu işlemlerin tamamını 2 kişi yapıyoruz böylece işlem daha hızlı ilerliyor. 

balmumu kullanmıyoruz. Balmumu amatör RaSTa yapımı yöntemidir ve kesinlikle tavsiye etmiyoruz. 

*NOT: RaSTa kuaför işi değildir, hiçbir kuaför 20-30 saatini bu iş için ayırmaz. Bu durumla sık karşılaşıyoruz, tamiri ve geri dönüşümü zor.

-Ek RaSTa yapımı :

Bu işlem için en az 10 cm saçınız olmalı. Sentetik veya gerçek saçı istediğiniz ölçülerde ve renkte hazırlayıp randevu gününe yetiştiriyoruz ve randevu günü sadece RaSTa ları saçınıza ekleme işlemini yapıyoruz. Böylece günlerce vaktinizi almıyoruz. sadece 1 gününüzü ayırmanız yetiyor. Kafadaki saçları eşit ölçülerde ayırıp tiftiyor ve önceden hazırlamış olduğumuz RaSTa ları tığ ile o bölgeye ekliyoruz. Herhangi bir yapıştırıcı veye toka (çıt çıt) gibi malzeme kullanmıyoruz. Sadece tığ ve tarak Kullanıyoruz. Ek/Kaynak olduğu kesinlikle belli olmaz, daha sonra ek yerinden incelme yapmaz ve Ek RaSTa yerinden kesinlikle kopmaz, siz kesmediğiniz sürece :)
   İki Şekilde Ek RaSTa Yapılır:
1- SENTETIK Saç ile: Sentetik saç gerçek saça oranla çok daha ekonomiktir. Sentetik saç gerçek saça nazaran daha az tüylenme yapar ki bu önemli bir faktördür, daha az bakıma ihtiyaç duyar, Daha çabuk kurur, daha hafiftir.

2- GERÇEK Saç ile: Gerçek saç sentetiğe göre çok fiyatı daha yüksektir. Sentetik saçtan daha farklı bir teknikle yapılır(kendi geliştirdigimiz yöntemle). Sentetik ve gerçek Saç arasında çok fazla anlaşılır görüntü farkı yoktur. Gerçek saçın dezavantajı; RaSTa nın zamanla kısalıp kalınlaşabilmesidir. Kullanılan saçın yapısına göre farklılık gösterir.
Avantaj ve dezavantajlarını göz önünde bulundurarak genelde sentetik saç tercih edilir.

-RaSTa nın inceliği / kalınlığı neye göre belirlenir ?

Müşterinin istediği kalınlıkta yapılır. Yalnız, ince yapilan RaSTa bir süre sonra RaSTa nın deforme olma riskini taşır. Tabi bu deformasyon RaSTa bakımı sırasında giderilir. Kalın olması ise RaSTa ların daha sert ve dik durmasını neden olur. 
2005 ten beri gelen tecrübemiz bize ideal kalınlığın 8-10 mm arası olmasını göstermiştir. yinede müşterilerimizin istegine göre daha kalın veya daha ince yapılabilir.


-Daha sonra RaSTa larımızı açabilir miyiz ?
Hayır, RaSTa yapılırken saçlar tığ yardımıyla birbirine kenetlendiğinden/düğümlendiğinden RaSTa ları daha sonra çözmek hoş sonuçlar vermeyebilir. RaSTa larınızdan vazgeçtiğinizde bir süre dip bakımı yaptırmazsınız ve uzadığı kısmı bırakıp geri kalan kısmı(RaSTa ları) kesersiniz. Böylece kazıtmamış olursunuz ve 10-15 cm saçınız kalır.

-Balmumu hikayesi:
Balmumu birçok kişinin aklında RasTa ile özdeşleşmşitir. Halbuki pek alakası yoktur. Dreadlock namı diğer RaSTa, çıkış noktası siyahi lerin kendi saçlarına uyguladıkları  bir model. Siyahilerin saç yapıları gereği saçlarını uzattıklarında sanki yerçekimine karşı koyuyormuşcasına yukarı doğru uzamalarından mütevellit RaSTa, Örgü, Cornrows vb. modeller türemiştir ve tüm dünya bu modelleri benimsemiştir. 
RaSTa yapımında Balmumundan Yapılan ''WAX'' denilen kıvamlı bir kozmetik ürün kullanırlar ve tığ kullanmadan sadece Wax yardımı ile Saçlarını burarak kendilerine has RaSTa lara sahip olurlar. Ama bu yöntem yani wax kullanımı sadece onların saçlarında sonuç verir. 
RaSTa yapımından Balmumu kullanımı bu şekilde yayılarak sanki her saça uygunmuş gibi algılanmış ve tabi amatör ellere düşüncede birçok hayal kıırıklığına uğrayan RaSTa severler ortaya çıkıyor. 
-Özet ile Balmumunun her hangi bir formu (wax veya saf balmumu) siyahi olmayanlar için uygun değildir.

-RaSTa nın Yumuşama süreci:
RaSTa ilk yapıldığın zaman sert durur. Bir süre kullandıktan sonra yumuşamaya başlar. ilk yıkamadan sonra yumuşamayı hiss etmeye başlarsınız. Daha sonra yumuşamaya devam eder ve istediğiniz gibi RaSTa larınızı toplar, topuz yapabilirsiniz kolaylıkla ve yumuşadıkça daha doğal görünmeye başlar. RaSTa Fıçıdaki şarap gibidir yıllandıkça güzelleşir. 
RaSTa larım yumuşasın diye sürekli yıkamak RaSTa ları tüylendirir. Sabırlı olup kendi doğal süresinde yumuşamasına bırakılmalıdır.

-RaSTa larımı nasıl yıkarım  ?
Saçlarınızı RaSTa yaptırdıktan sonra ilk başta 2-3 haftaya yakın bi süre yıkamamanızı öneririz. Daha sonra kremsiz şampuanla yada eğer sabunla yıkamak kepek sorunu yaratmicaksa sabunla yıkayabilirsiniz. Özel bir bakım gerektirmiyor, önceden nasıl yıkıyorsanız, RaSTa dan sonrada pek değişen birşey olmicaktır. Haftada en fazla 1 kez yıkamayı öneririz, çok sık yıkamak RaSTa larınıza bi zarar vermez, sadece RaSTa larınızda tüylenmeyi biraz daha arttırır. Bu tüylenmelerde Bakımlarda giderilir.

''Deniz suyu RaSTa ya iyi gelir'' cümlesini duymuşsunuzdur belki. Bu şu anlama gelmiyor ki damacanalar dolusu deniz suyunu eve taşıyıp RaSTa larımızı onunla yıkayalım. Şöyle ki deniz suyu yapısı gereği kuruduğunda yüzeylerde hafif yapışkanımsı bir durum sağlar. Bu durum RaSTa larınızda biraz tokluk, sıkılık hissi ve görüntüsü sağlar, ama deniz suyunun saçınızda kaldığı sürece. 

RaSTa nasıl yıkanır videomuz için bu linki tıklayın https://www.instagram.com/p/CGSpl_hnerB/

-RaSTa yapmak için saçlarımın uzunluğu ve yapısı nasıl olmalı ?
RaSTa yapılırken saç bir miktar kısalır. Bu kısalma oranı saç yapısına göre kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. İnce telli ve aşırı kırık saçlara sahipseni kısalma oranı fazla olur. 
Genelde %15-%20 cıvarı bir kısalma olur. Bu durumu göz önünde bulundurarak Ek RaSTa yapılıp yapılmayacağına karar veririz.
Saçınızın yapısı kıvırcık veya düz, ince telli veya kalın telli olsun fark etmez doğru yöntemi kullanarak her türlü saça RaSTa yapmak mümkün.

-RaSTa ların Bakımı?
 
RaSTa yapımından sonra belli periyotlar ile bakım yapılması gerekir. Uzayan RaSTa larınız, dipten çıkan yeni saçlar tüylü bir görünüme sebep olur. Bu durumu RaSTa bakım seanslarında giderilir. Tarak ve tığ Yardımıyla Tüylenmeler tekrar RaSTa lanır, toparlanır.
ilk bakım 4 ay ve sonraki bakımlar 6 ayda bir yaptırmanızı öneririz.

-RaSTa koku yaparmı, pismidir ?
Kesinlikle hayır. Saçın RaSTa olması saçı pis yada pis kokulu yapmaz. Kokup kokmaması size kalmış birşey. Saçınızı yıkamaz veya bakımını yapmazsanız ister RaSTa ister normal saç olsun kokar ve pistir. RaSTa saçınızın yağlanma sürecini geciktirir ve kafa derisinin'de daha iyi nefes almasını sağlar. Bu konuyla ilgili bir çok söylenti var bunların hepsi şehir efsanesidir.
Siz temiziseniz saçlarınız/RaSTa larınızda temizdir. Bu kişisel bi durumdur. Normal saça nazaran ekstra bir yıkama, bakım veya zahmet gerektirmez. Saçlarınızı nasıl yıkıyosanız RaSTa yaptırdıktan sonrada öyle yıkamaya devam etmeniz yeterli olucaktır. Değişen sadece şampuanınız olabilir (kremsiz).

-RaSTa lar boyanırmı?
RaSTa yaptıktan sonrada saçlarınızı boyamaya devam edebilirsiniz. Eğer zaten saçlarınız boyalıysa dip boyası yapmaya devam edebilirsiniz. Bu konuda bir sorun yaşamazsınız. 
Not: RaSTa yaoımında Sentetik Saç kullanıldıysa Sentetik olan kısımlar boyanmaz (boya tutmaz).

-Kaşıntı yaparmı?
RaSTa nın yapıldığı ilk hafta dipleri gergin olduğundan Kaşıntı yapabilir. İlk duştan sonra gevşeyip rahatlamaya başlicaktır saç derisi. 

Kaç adet RaSTa çıkar kafamdan ?
Bi Kafadan Saçın gürlüğüne, RaSTa nın kalınlığina/inceliğine ve Kafanın boyutuna (saç derisinin) göre RaSTa Sayısı değişmektedir ve tabi müşteri isteğine göre de bu sayı değişmektedir.
Genelde normal boyutlarda ve yoğunluktaki bir kafadan 50 adet cıvarı RaSTa çıkar. 

Bir kafada RaSTa sayısının fazla olması onun iyi veya güzel olduğu anlamaına gelmez. RaSTa sayısını, RaSTa nın inceliği veya kalınlığı belirler. Bir kafaya 100 adet te RaSTa yerleştirilebilinir ama daha sonra dipleri küçük ayırıldığı için RaSTa lar ağırlık yapar ve dipleri gerilir. Yıkaması, durulaması ve kullanımı zor olup eziyete dönüşür. Bu nedenle RaSTa sayısına doğru karar vermek lazım. RaSTa kalınlığını saç yapısına ve yoğunluğuna göre uygulamak gerekir.

*NOT: Bu Blog'da yazılı olan metin/bilgiler bizim uyguladığımız Modeller için geçerlidir ve yazıların tamamı bize aittir, Kesinlikle başka bir yerden alıntı değildir.
"Saljugh RaSTa"


Instagram: @saljugh_RaSTa
TEL: +90 0535 899 10 09
E-mail: rastaci@gmail.com


**NOT: Kredi Kartına 9 aya varan TAKSİT imkanı. Taksit düşünüyorsanız randevu alırken kesinlikle belirtmeniz gerekir.

190 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba arkadaşlar
güzel ve kaliteli rasta yaptırmak istiyorsanız doğru yerdesiniz..
rasta yaptırmadan evvel bende uzun bi araştırma yapmıştım.
evet..rasta biraz zahmetli,rastayı yapan için yorucu rasta yaptıran için biraz acılı ;)ama sonuca baktığınızda buna değdiğini düşünüyorsunuz..
ve duygusal olarak rastanıza bağlanıyorsunuz..en azından bende öyle oldu..
rastamı selçuk ve çiğdem yapmıştı ve açıkçası bundan daha iyisinin yapılabileceğini düşünmüyorum..
elinize sağlık arkadaşlar..

Erim dedi ki...

Merhaba. Dreadlock ile ilgili böyle iyi bir site ve Türkiye'de kaliteli dread yapanları bulduğumiçin çok mutluyum. Yaklaşık 4 aydan beri saçlarımı dreadlock için uzatmaya başladım. Güzel rasta için saçlarımın ne kadar uzaması lazım? Ve iyi bir dread yapısı için saçlarıma büyüme sürecinde nasıl bakmalıyım ? Cevaplarınızı bekliyorum. iyi çalışmalar

Saljugh RaSTa dedi ki...

:)merhaba erim,
teşekkür ederim yorumun için.
saçlar dread yaptıktan sonra bi miktar kısalırlar( 30cm ise 20cm olurlar )
büyüme sırasında extra yapılacak bişey yok komple bırak uzasın...
görüşmek uzre..

eslapitipiti dedi ki...

Yaz kataloğu yapmak için rastalı değişik tipler arıyordum bu siteyi facebooktan buldum.
Bence çok faydalı bir site Çiğdeminde seninde eline sağlık;)

Uygar AYCAN dedi ki...

Ellerinize sağlık güzel işler çıkarmışsınız.
Bir iki eleştirim olucak ama :(
Öncelikle sizde bilsenizde inatla Rasta kelimesi kullanmışsınız,bence bunu düzeltmek yerine sizinde kullanmanız yanlış olmuş, yani sarık yerine müslüman demekle aynı şeyi yapıyorsunuz. bence bunu düzeltmelisiniz,
2. 94-95 yılından beri arkadaşlarımıza Dreadlock yapıyoruz herhangibi kar elde etmeden sadece bu taçı taşıyabilecek insanlara yapıyoruz bence böyle taşınması gereken bir taç, yinede underground bir kültür olarak kalması adına bunu 300ytl gibi bir fiyata yapmamalısınız.
İyi seyirler.

Erim dedi ki...

bayım çok güzel bir örnek vermişsiniz. ben de rasta denmesine karşıyım. ama takdir edersiniz ki türk insanı o saç modelini "rasta" olarak biliyor ki bu modeli türkiye'de kültürüne göre yapan ve yaptıran çok az vardır. kimseye sözüm yok tabiki. bir de ben facebook'tan çok aşırı reklam yapılmasına karşıyım. konuyla alakası olmayan adamlar dread yaptırdığında ve bu adamları gördüğümde üzülüyorum. ayrıca dreadlockı 2 kişi bir kaç saat içinde 80pound'a yapıyorlar. sevgiler

Saljugh RaSTa dedi ki...

teşekkürler..
kasmaya gerek yok herkes nasıl isterse öğle bilsin,sonuşta anlaşiozmu..
yarında biri derkii;abii niye dreadlock dionuz burası türkiye,biz türküz bu saça "keçe" diyelim..
onun için rahat olalım, kasmaya gerek yok tadını çıkaralım..
bizim yaptığımız bişey var ortada ve bunu tüm detaylarıyla sitemizde açıklıoruz ilgi duyan arkadaşlara kapımız açık. bu bir politik gurup değil..
sadece (Dreadlock,RAaSTa) ile ilgili..
sevgiler,
selçuk

Uygar AYCAN dedi ki...

o zaman
Sizin tığınıza süslü kafalarında kafa derilerine kuvvet, hayırlı rantlar.

Babylon system is the vampire, falling empire...

Saljugh RaSTa dedi ki...

sağolasın kardeş, hepimize hayırlı rantlar.
ben güzellik peşindeim, yaşam peşindeim,özgürlük peşindeim.din ve onun gibi şeyler kasar ve zihnimi yorar, elimden geldiiği kadariyla onu rahatlatmaya çalışıorum, zihnimi yanii.siz bunu hobi olarak yapıyo olabilirsin ama ben farklı bakıyorum bu duruma. ozaman camideki imamlar devletten maaş almasınlar,namaz kılmak zaaten farz deilmi müslümanlar için?
umarım ömrün uzun olur,ve gelecek yıllarda arkadaşlarına rasta(Dreadlock) yaparsın..
saygılar..

Unknown dedi ki...

merhaba. Ben saçlarımı mayıs ayından beri uzatıyorum yani 9 ay olmus fakat saçlarım yeteri uzunlukda değil. sitenize rasta kaynak yaptığınıza dair bi yazı gördüm fakat ayrıntılı bir bilgi verilmemiş. saçlarıma ek yapılarak rasta yapmak istiyorum fakat belli olmıycak bi şekilde..Gerçi bi bilgim yok ama eğer birbirine kenetlenerek yada düğümlenerek yapılabiliyosa. hiç bir silikon vs. herhangi bi maddde kullanılmadan . ozaman sizinle en yakın zamanda görüşmek istiyorum.. eğer yaptırdığımda kaynak yada ek olduğu belli olcaksa ben uzatmaya devam ediyim. sizden ayrıntılı bi bilgi almak istiyorum bu konuda yadımcı olursanız gerçekden sevinirim. neden silikon veya herhangi bi madde ile yapıyosanız diye sormamın maksadıda saçın diplerden yapıştırıldığının belli olmasından dolayı. Eger belli olcaksa hem saçıma yazık olur hemde sizin verdiğiniz emeğe .. saygılar..

Saljugh RaSTa dedi ki...

merhaba erkan,
evet kaynak yaoıyoruz,herhangii bi yapıştırıcı madde kullanmadan, tığ ile işliyoruz ,birbirine kenetlioruz..ekliceimiz saç senin saçının rangine nekadar çok yakınsa okadar çok belirgin olmaz..
eğer yaptırmayı düşünürsen biz ayın 18 inde belki yurt dışına çıka biliriz 1 aylığına,çıkmadan yapabiliriz haberin olsub..
teşşekürler
selçuk.

Aytekin dedi ki...

selamlar.bende yaklasık kasımdan beri saç uzatıyorum ortaokuldan beri dreadlock yaptırmak ıstedım ama hep bir şekılde ertelendı.Istanbulda mı ıkamet edıyorsunuz ya neresı?yardımcı olursanız tesekkur ederım

Saljugh RaSTa dedi ki...

yardımcı tabikii olurum..
bunun için uğraşırım:)
0535 899 10 09 dan bana ulaşırsanız,netür bir yardım istediğinize bağlı ona göre konuşuruz.
saygılar...

ozgurgurun dedi ki...

merhabalar
ellerinize saglık isiniz gercekten mukemmel.ortaya cıkartıgınız seylerde cok guzel.bırsey danısmak ıstıyorum
dreadlock yaptırmak ıstıyorum bende fakat sacımın en az ne kadar uzun olması gerek? kısa olunca pek hosuma gıtmıyo acıkcası..
sımdıden tesekkurler ıyı calısmalar

Saljugh RaSTa dedi ki...

:) teşekkür ederim ramon...
saç uzunluğu sana kalmış birşey.
ben bukadarını soyleyebilirim,saçının boyu 30 cm ise bu rasta yapıldıktan sonra 20 cm e düşer.
saygıla :)

Deniz Kurt dedi ki...

merhaba...
Dreadlock adına yeterli bilgi veren güzel bir site olusturdugunuz icin öncelikle tesekkur etmek istedim.Bı sorum olucak ben yaklasık bir yıldır saclarımı dread yaptıra bilmek icin uzatıyorum sizce optimum uzunluk kac cm dir ?
Simdiden Tesekkurler kolay gelsin..

Saljugh RaSTa dedi ki...

Teşekkür ederim deniz..
uzunluğu sana kalmış birşey,yalnız şöyle bir durum var,saçların 30 cm ise rasta yapıldıktan sonra bu 20 cm ye duşer(kısalır).
saygılar..

Atlantis dedi ki...

shapera acaba bana buradan ulaşabilirmisinz?

Saljugh RaSTa dedi ki...

ben burdan ulaşamadım,sen bana cepten ulaşabilirsin:)
05358991009
selçuk

silmarwen dedi ki...

benm saçlarım çok dökülüo ve çok da gür deil ama rasta da yaptırmak istiorum..rata saçı yıpratır fln diolar..napim ben ya :(

silmarwen dedi ki...

bi de saçı boyattıktan sonra rasta yaptırılr mı

Unknown dedi ki...

merhaba,
balmumu kullanılmadan dreadlock yapıldığında herkesin saçı yeterli oluyormu? daha doğrusu saçı az olan insanların yani kafası boşluk boşluk kalıyormu ben bunun hakkında bilgi alabilirsem sevinirim, iyi çalışmalar

Saljugh RaSTa dedi ki...

merhaba silmarwen,,
seyrek ama nekedar seyreek.benim kafamda cok seyrek ama belli olmuyor sanirim yada siritmiyo.saclarinin durumunu yakindan gorursem da doru bi cevap verebilirim.
RaSTa dan once veye sonra istediin zaman saslarini boyatirsin :)
saygilar..

Saljugh RaSTa dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Saljugh RaSTa dedi ki...

merhaba flyhigh..

bi sac RaSTa icin yeterlii degilse bile balmumlu veye balmumsuz bisey deismez.saclarin rasta yapiliyosa eger. yapildiktan sonra ister balmumu sur ister surm.kafanin seyrekliiile alakasi yok balmumunun surulmesii.
benim yaptiim RaSTa larda ben balmumuna gerek duymuyorum,eger musteri illa ben balmumuda istiorum derse balmumuda suruyorum,tabii ekstra 100 ytl de bu balmumu uygulamasi icin aliyorum.
saygilar..

Adsız dedi ki...

Merhaba.Saçıma kaynak yaptırıp dreadlock yaptırmak istiyorum.Kaynak için saçın minimum kaç cm olması lazım?

Saljugh RaSTa dedi ki...

meraba..
sacınıza kaynak RaSTa yaptırmak istiorsanız 200 gr gercek sac almanız lazım, perukculardan genelde uzunlukları 40 cm cıvarında bulabılırsın.boyu okadarda onemidegil.
aldıgınız sacı bana getırıyorsunuz ve kaynakla RaSTa işlemlerıne aynı anda başlıyoruz :)

Adsız dedi ki...

Peki dostum 200gr doğal saçı getirdiğm taktrde yukarıda yazdığınız rasta kaynak fiyatında bi değişme olucakmı? yada sallıyorum 800ytl rasta kaynak + benim getirdiğim doğal saç gibimi olucak? bilgilendirirsniz sevinirim. Saygılar.

Saljugh RaSTa dedi ki...

Evet saç senden,800 ytl sadece RaSTa kaynak yapim(işçilik) fiyati.Yanii senin odiceğin miktar, gerçek saç+800 ytl
saygilar..

batuta dedi ki...

merhaba,40 cm uzunluğunda gür saçlı bir insana dreadlock uygulaması (bal mumu hariç) ne kadara patlar??şimdiden teşekkürler..

Saljugh RaSTa dedi ki...

merhaba BATUTA..
gormeden fiyat vermek dogru olmaz,ama aşşagi yukari 450 tl.
facebooktanda benle haberlesebilirsin "saljugh RaSTa"
gorusuruz :)

Adsız dedi ki...

merhaba. Ben sadece enseye rasta yaptırmak istiyorum yani sadece enseyi rasta yapıyormusunuz ? yapıyorsanız fiyatı ne kadar olur şimdiden teşekkürler.
saygılar...

Saljugh RaSTa dedi ki...

meraba okan..
bu konuda sana yardimci olabilmem icin once senin enseyii gormem lazim kactane cikar,uzunlugu nekadar falan.musait oldugun bi gun dukkana gel goruselim,daha dogru bi fiyat vereim sana.burda bişey soyliyemem gormeden.
gelmeden ararsan beni ii olur,randovu veririm sana.
saygilar..

Adsız dedi ki...

tamam abi ben 14 şubatta istanbula gelcem o tarihe yakın arar randevu alır dükkanınıza gelirim görüşmek üzere.
saygılar...

Birgül dedi ki...

bi kaç sene önce saçlarım belime kadardı bi kuaföre güvendim rasta yaptırdım berbat oldu kaç hafta ağladım biraz uzamasını bekleyip kısa kestirdim şimdi uzadı kaynak rasta yaptırmak istiyorum araştırdım biraz burayı buldum yorumlardanda anladığım kadaryla yaptırıp pişman olan yok önümzdeki ay randevu alıp gelmek istiyorum umarım burdada pişman olmam (:

Saljugh RaSTa dedi ki...

merhaba birgul :)
malesef senin durumunda olan insanlar çok.araştimadan yapanlar yani.
koaförler bu işin adami deil.amin olki turkiyede hiç bi kuaför RaSTa yapmiodur.sadece zihniyet şu,madem benim kuaför dukkanim var ve bunun için kira oduorum niye RaSTa'da yapmiyeim.ve bana gelende çok oldu senin durumunda,duzelttirmek için ama balmumunu saça bastiklari için bunu sonradan duzeltmek zor oluyor.
facebooktan "Saljugh RaSTa" benim hesabim eger varsa facebiik'ta seninde hesabin ordan beni ekle ve "saçlarım RaSTa herkes bana hasta (balmumsuz)" gurubuna uye ol.ordada bikisim muşterilerimin yorumlari var,onlarida okuyup bi sonuca vara bilirsin işçilim konusunda :)
sevgiler..
Saljugh RaSTa

Unknown dedi ki...

Merhabalar,
benim bir sorum olacaktı size.
Liseli olduğumdan dolayı tüm saçıma dread yapamam. Bu yüzden sadece bir tutam saça yaptırmak istiyorum, onunda kötü gözükmemesi için ince birşey olmasını istiyorum. Şuan ensemdeki saçlar omzuma kadar geliyor, dread yaptırınca daha da kısalacağından dolayı kaynak yapmak en akıllısı sanırım. Bu işin süresi ve maliyeti yaklaşık ne olur sizce? bu arada kaynak 10 cm boyunda bişey olsa yeterli.
Teşekkürler.

D!mple Rock dedi ki...

şuan bloğu gezerken hayatımda ilk kez rasta yaptırma fikri cazip geldi ancak rastanın açılamıyor olması beni caydırdı ;/

yapan ellere sağlık, bol emekli, güzel bir iş.

Saljugh RaSTa dedi ki...

Taşekkur ederim :)
blogu 2 sene(2007) once kurdum, turkiyede bir ilk olsa gerek,fotoları ve açiklamalariyla.
ilgin için tekrar teşekkur ederim :)

Samet dedi ki...

A kalite iş yapıyorsunuz hocam elinize sağlık bende müsait olunca en kısa zamanda gelip yaptıracağım inşallah görüşmek üzere.

Saljugh RaSTa dedi ki...

Teşekkür ederim Samet...
Görüşmek üzere diyelim ozaman :)

Unknown dedi ki...

İyi günler. Saçımın uzunluğu yaklaşık 20cm. Ücreti minimum ne kadar olabilir? Diğer bir sorum da kredi kartına taksit yapabiliyor muyuz?

Saljugh RaSTa dedi ki...

20 cm saç kısa RaSTa için. yinede olur ama 10-15 cm arası bişey olur.
ek RaSTa yapmamız lazım daha hoş görünümlü olması için. bununda fiyatı 800 TL + saç müşteriden.
kredi kartı geçerlidir yanlız bu durumda fiyat %10 artar.
taksit yapmioruz malesef.

Adsız dedi ki...

merhaba size mail attım yalnız cevap alamadım adresinizi alabilir miyim? nasıl ulaşabilirim telefon hata veriyor

ttuncayerden@hotmail.com

Saljugh RaSTa dedi ki...

merhaba...
birsure yurt dışındaydım cebim kapalıydi.
artık turkiyedeim(istanbul).

Gökhan dedi ki...

Şu anda deli gibi bir hırsla saçlarımın uzamasını bekliyorum.Saçlarım istediğim seviyeye gelsin direk sendeyim usta :) Gerçekten yaptığın işler bana rastayı sevdirdi ellerine sağlık.

Dilek Özçelik dedi ki...

merhaba merhaba :)
ense tarafında saçımda bir kuyruk bıraktırdım kuaföre, yaklaşık 10 cm uzunluğunda. şimdilik biçimsiz bir fare kuyruğuna benzeyen bu uzantıya ekli rasta yaptırmak istiyorum. yalnız ekli rastanın renkli olmasını da istiyorum, bu durumda sentetik saç mı tavsiye edersiniz yoksa doğal saç mı? eğer saçı benim temin etmem gerekirse kaç gram almalıyım? tek rasta ücreti 30 lira mı hala?

çok mu sordum? :)

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba...
10 cm yeterlidir ek RaSTa yapmak içın.
evet eğer saç senden ise 30 TL
20 gr saç alıp istediin renge boyatabilirsin. sentetik saç boyanmaz. eger istediin renkte sentetik bulursan, oda olabilir. sentetik saç az tüylenir gerçek saça nazaran. sentetik saçın dezavantajı ise rengi solabilir zamanla bazı kalitelerde.

Adsız dedi ki...

mrb ben sakalıma ve saçımın ön kısmında rasta yaptırmak istiyorum.sakal 15cö sa. ise omuzlarımda.kabaca fiyat alabilirmiyim sizde.öğrenciyim kusura bakmayın lütfen bu soruyu sordugum için :)

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba...
RaSTa nın tanesi 30 TL, eger saç eklenerek yapılcaksa 35 TL.
en az 2 adet ve üzeri içın randevu veriyoruz. 1 adet RaSTa için Randevu veremiyoruz.

Aras dedi ki...

mrhbalar izmire geliyomusunuz geliyorsanız ne sıklıkla geliyosunuz sacım su anda 30 cm uzun hos görünümlü bir rasta için saçımın kaç cm e ulaşması lazım

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba..
genelde yazın çıkıyoruz Tura.
RaSTa için hoş görüntü görecelidir. Kişiye göre deişir. RaSTalarının kaç cm olmasını istiyosan, Saçlarını yaklaşık 1.5 katı daha uzatıcan. yani 30 cm lik RaSTa istiyorsan, 50 cm Saçın olması gerekir.
veya Ek RaSTa yaptırman gerekir. daha fazla bilgi içın bulogu iyice inceleyeblirsin. daha detaylı bilgiye ulaşıcaksındır bulogumuzdan.

shnvy dedi ki...

Merhabalar
Ben ıspartadan yaziyorum gecenlerde antalyada rasta yaptirmistim ama adam okadar sekilsiz yapti ve asiri derecede wax kullandi ve sacim istedigim goruntude olmadi ve kazitmak zorunda kaldim simdi tekrar uzatiyorum ve baya arastirmalar yaptiktan sonra sizi buldum baya iyisiniz gordugume gore bode ozaman yaptirdigm adam bi bilgi vermemisti benim saçım çok sık ve dalgalı sizce nasıl olabilir resimlerinizdeki gibi olabilirmi ?
Şimdiden tesekkurler .

Saljugh RaSTa dedi ki...

Mrhaba...
üzüldüm senin için...
keşke araştırmayı daha önce yapsaydın. RaSTa yapan kişiyi arayıp durumu söyledinmi ??
NEden balmumu kullandırttınki !! balmumu RaSTa yapmayı bilmeyenlerin uyguladığı yöntemdir. Balmumuya gerek yok RaSTa'da.
Tekrar saçını uzatıp 7 cm cıvarı, daha sonra ek saç ile RaSTa yapabliriz. benim yerim İSTANBUL'da. ya buraya gelmen gerekir, yada benim Tura çıkmamı beklemen gerekir. ben Senede en az 1 kere TURa çıkıyorum EGE, AKDENİZ cıvarına. Bu senede çıkıcam ama yinede kesin birşey söyliyemem.
yaptrmaya karar verdiginde en az 1 hafta onceden Randevu alman gerekir.
göruşmek üzere.
Facebook'tan beni ekleyeblirsin. TURa çıkıcağım zaman sanada msj gelir FaceBook'tan.

FaceBook'um: "Saljugh RaSTa"

ljuboja dedi ki...

mrblar selcuk bey tura ne zaman cıkosunuz yaz ayında mı?? planınız nedir ben izmirde yasıyorum ekliyim dicem ama faceim yok acmayı da dusunmuyorum

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba....

Nisan ayında çıkıcaz Tura, bi aksilik çıkmazssa.
Bu Tura katılcak olanlar mart sonuna kadr Kaporalarını yatırıp Randevularını almaları gerekir.
Facebook kullanmıyorsanız, rastaci@gmail.com 'den Iletişim kurabiliriz.

Adsız dedi ki...

Mrblar
5-6 cmlık bı saca ek rasta uygulanabılırmı acaba?

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba...
2-3 cm daha uzasa daha iyi olur.
8-9 cm olursa Ek RaSTa yapılabilinir.

turkuaz dedi ki...

ben bu konuda biraz tedirginim açıkcası bazı resmleri gördüm ve tutkum bir anda söndü burgu örgü şeklinde olan rastadan istiyorum fakat samsunda yaşıyorum ve istanbula gelmem pekde kolay değil benm için acaba samsundan bildiğiniz iyi rasta yapan biryer varmı kendiaklımla yaptırıp saçlarımı kaybetmek istemiyorum

Adsız dedi ki...

30 cm kadar uzun saçım var.sanırım ek yapmak gerekcek birde renk deişikliine gitmeyi düşünüorm.bu soruyu çok mantıklı bulmamakla beraber en azından kafamda belirmesi amacıyla bi fiat aralığı sölerseniz memnun olurum.

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba Turkuaz...
bahs ettiğin model RaSTa değil. TWIST veya Burgu örgüsü dür.

bu modeli Türkiyede yapan birini tanımıyorum.
bu modeli 2 sene önce ilkdefa biz Türkiyede yapmaya başladık (TWIST).

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba Adsız...
30 cm saçın RaSTası 20 cm cıvarı olur.
daha uzun olmasını istersen Ek RaSTa yapabiliriz.
RaSTa yapmadan önce veya sonrasındada saçlarını/RaSTalarını boyatabilirsin.

shnvy dedi ki...

saçım çok sık ve dalgalı rasta tutarmı acaba

Saljugh RaSTa dedi ki...

tabiki tutar, daha da guzel olur.

Adsız dedi ki...

abi merhaba ben 16 yaşındayım,

benim uzun zamandır rastaya merakım vardı ama ailem serseri işi diyor.Ben hiç öyle bulmuyorum ben en kısa zamanda yaptırmak istiyorum.Uzunluğu çok olmasına gerek yok ek yaptırmak istiyorum.Ama öğrenci olduğum için çok fazla paramda yok yani 100-150 lira kadarım var.ve uzun zamandır hevesliyim.Omuzlarımı biraz geçse yeter ama fiyatlar birazcık pahalı sitedeki.söylediğim gibi ben 100-150 lira verebilirim inşallah teklifimi kabul edersiniz bide yerinizi söylerseniz sevinirim.
NOT:gerçek saç olmazsa sanırım daha ucuz sanırım lütfen yardımcı olursanız sevinirim..

Adsız dedi ki...

merhaba,ben sadece saçımın en alt tarafına 2 tane rasta yaptırmak istiyorum,bunun için yaş sorun olurmu? ve sadece İstanbul'damı yapıyorsunuz?

Adsız dedi ki...

merhaba,ben sadece saçımın en alt tarafına 2 tane rasta yaptırmak istiyorum,bunun için yaş sorun olurmu? ve sadece İstanbul'damı yapıyorsunuz?

zeki dedi ki...

İzmir gelme durumunuz hakkında biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz ?

Adsız dedi ki...

Selam. Türkiye'de bu işi iyi yapanların olması gerçekten harika. Bayağı zamandır araştırıyorum ve yakın zamanlarda Dreadlock yaptırmayı düşünüyorum ama bazı tereddütlerim var. Saçlarım seyrek ve çok ince telli, kalın Dreadlock'lara sahip olmak istiyorum. Acaba çok ince saçlarda da fotoğraflardaki gibi aynı etkiyi verebiliyor musunuz? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Saljugh RaSTa dedi ki...

İşlerimizi beğendigine sevindim...
saçlarının ince olması sorun değil. ince saçın RaSTası daha güzel olur. yinede bi yakından bakıp daha doğru bilgi verebilirim sana. Randevu alıp gelebilrsin görüşmek için.

Unknown dedi ki...

İşiniz gerçekten inanılmaz derecede muhteşem. Ama ben saçlarımın uzaması konusunda biraz sabırsızlık ediyorum fakat kaynakta birazcık fiyat fazla değilmi sizcede bide Ankara'dan gelicem sırf yaptırmak için biliyosunuz ki öyle herkese yaptırılmıyo ne yazıkki

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba Sedat...
söylediğin gibi biraz araştırmak lazım RaSTa yaptırmak için.
400-500 TL yede yaptırabileceğin yerler var. bizim fiyatlar biraz farklı diger yerlere nazaran, nedeninide anlamaışsındır :)

Nail dedi ki...

merhaba saçımın uzunluğu 10 cm kadar ve ek rasta yaptırmak istiyorum kalıcıydı sanırım bende öyle bişey istiyorum güzel bi rasta için tam bi fiyat verirmisin saçlarım dalgalı ve gür

Saljugh RaSTa dedi ki...

Blogdaki fiyatlarımız günceldir.
10 cm Ek RaSTa için yeteridir.

Unknown dedi ki...

Saçlarımı uzatıp yaz sonuna gelmeyi düşünüyorum çok araştırdım cidden en güvenilir ve profesyonel burası duruyo saçlarımı emanet edebilirim :) Fiyattan azaltmak için biraz saç uzatmak şart :D

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba Vosvos..
işlerimizi beğendiğine sevindim.
Saçın uzunluğuna göre fiyat artıyor. saç uzadıkça kırık ve saçtaki kat artıyor, buda RaSTa ların daha çok kısalmasına neden oluyor. bu nedenle Ek RaSTa daha çok tercih edilir.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

ben rasta yaptırmak istiyorum ama ek olmasını istemiyorum tamamen kendi sacım olsun ve en az omuzlarıma kadar boyu olması icin sacimi ne kadar uzatmam gerekiyor tahmini olarak kac cm olmalı ?

Saljugh RaSTa dedi ki...

sitede belirttiğimız gibi, RaSTa yapınca saç yaklaşık yarı rarıya kısalır.
istediğin uzunluğun 2 katı olmalı saçın.
20 cm RaSTa istiyorsan 40 cm saçın olmalı.
en kısa saçını ölçmelisin en uzununu değil.

Adsız dedi ki...

Abi rastayı yaptıktan 1-2 hafta sonra yıkayın saçınızı demişsin, bir de rastayı yeni yapınca tahta gibi oluyor demişsin.Anladığım kadarıyla 1-2 hafta uyku problemi çekicez gibi :) Abi bir de rastayı ilk yaptığımız günden itibaren ne kadar zaman sonra bakıma geliriz mesela böyle sık sık uğraştırırmı bizi bunlar acaba.. Bir sorum daha olucak.. Hangi şehirdesiniz

Saljugh RaSTa dedi ki...

1-2 hafta degil 2-3 hafta sonra yikayin yaziyo olmasi lazim.
Tahta kelimesini kullandigimi hatirlamiyorum.
Sitede yazdigimiz gibi normal bakim 4 ay civaridir.
Yerimiz istanbulda.

vKK dedi ki...

Merhabalar

Benim bi sorum olucak. Ben kısa dreadlock yaptırmak istiyorum. Kısadan kastım 10-15 cm arası (dread uzunluğu).Ancak bi kaygım var: Altta dediğim uzunlukta bi resim var ama saçlar dik dik. O saçlar hep öyle mi kalıyo,alttan saç uzadıkça mı yatışıyo, yatışma süresi ne kadardır, ya da öyle olmuyo mu, o sadece modele mi özgü, yani kişi öyle istediği için mi dik?
Şimdiden teşekkürler. Başarılarınızın devamını dilerim.

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba. Teşekkür ederim..

RaSTa yeni yapıldığı zaman dipleri gergin olduğu içın dik duruyor. 2-3 güne yatışıyor, bu 2-3 günde de bir saç bandı kullanılır. bi sure sonra da iyice yumuşayıp daha iyi görünüm kazanır, ama daha uzun modellerde saç ağırlığından dolayı RaSTa lar aşağıya sarkar.

İsimsiz dedi ki...

Merhaba
Ben bir şey sormak istiyorum
Kepçe kulaklı birine rasta yakışır mı
Yani rastaların arasından kulaklar gözükür mü

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba Melis
Sana kalmış bişey. istersen gözükür. normal saçi kullandığın gibi kulaklarını kapatır veya açık tutabilrsin.

Adsız dedi ki...

Oncelikle cok tebrik ediyorum ve kolay gelsin diyorum. Dreadlock yaptirmayi cok istiyorum zaten reggae ile yatip kalkiyorum ama yuvarlak yuzluyum ve yakismasi konusunda suphelerim var acaba her yuz tipine uygun mu ve bakimi cok masrafli midir ?

Saljugh RaSTa dedi ki...

Teşekkür edrim.
Yakışma kısmına senin karar vermen daha doğru olur. istersen facebook'taki "Dreadlock-RaSTa" albümünden yaptığımız işlere bakıp karar verebilrsin.
Bakımı sana kalmış birşey. kimisi yılda 1 kez gelir bakımına, kimi yılda 2 kez. bakım fiyatı da 290 TL den başlıyor.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Saljugh RaSTa dedi ki...

MErhaba...
sitedeki Ek RaSTa fiyatları sentetik saç fiyatıdır. sentetik saç pahalı birşey değil zaten. ±100 TL cıvarı saç gider normalde. gerçek saçın işciliği daha fazladır.
yani eğer gerçek saçı sen getirirsen 950 TL lik fiyat 1.250 TL olur. ama gerçek saçtan memnun kalmicaksındır (ek RaSTa da). sitede okuduysan gerçek saçin dez avantajları var. çok tüylenir ve zamanla sertleşir. Sentetik Ek RaSTa tüylenmez. olduğu gibi kalır. bu nedenle genelde Sentetik saç tercih edilir.
kısacası gerçek saçin bir avantajı yok.tam tersi dez avantajı var.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Saljugh RaSTa dedi ki...

yeterince uzunsa yapılır.

Adsız dedi ki...

Merhabalar saçım 25-30 cm arası fakat alnım çok açık ve saçım çok dökülüyor sizce güzel bir rasta olur mu? alnımın açıklığı rasta konusundaki en büyük çekincem

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba..
Güzellik göreceli bişey olduğu için bişey diyemem. RaSTa yapılabilinirmi diye söruyorsan, gelmen lazım yakından bakmamız gerekir.

Adsız dedi ki...

Meraba
Rasta yaptiginz kisinin yasi onemlimi yoksa herkes yaptirabilirmi ? Kolay gelsin :)

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba...
sitede mevcut/yazılı olan şartlara uyduktan sonra sorun yok.
Müşteri acıdı diye yarıda bırakırsa ücret iade edilmez. başka bi randevu daha verilmez.

Unknown dedi ki...

Merhaba. Model kataloğunuz var mı acaba ? Bir kaç konuda kararsızlığım var. saçlarımı dipten değil de 5 - 10 cm açıkta bırakıp ordan itibaren ek rasta ekletmek istiyorum. Saç uzunluğumun 20 cm mi olması gerekir ? Bu tarz yaptirani mutlaka gormussunuzdur sizce dipten mi daha iyi söylediğim tarzda olan mı ?

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba
İstediginiz gibi olur tabi. Dipten boşluk birakabiliriz bişey olmaz, sadece biraz erken gelmen gerekebilir dip bakimi için.
En az 10 cm olmasi lazim saclarinizin 20 cm iyidir.
Yaptigimiz işlere facebook hesabimdan bakabilirsiniz.
Fb: Saljugh RaSTa

Mina dedi ki...

Merhabalar
Blogunuzu okudum ve son kısma gelene kadar da "yaşasın, artık ben de rastalı bir kız olacağım" diye düşündüm ta ki fiyat listesini görene kadar.
Rasta nerede yaptırılır, nerede yaptırılmaz çok araştırdım, ve sonunda siz karşıma çıktınız. Yazdıklarınızdan, cevaplarınızdan, resimlerinizden vesaire anladım ki işinizi gerçekten iyi yapıyorsunuz. Size gelip, rasta yaptırıp "lanet olsun sizde yaptırdığım rastaya, saçım berbat oldu, asla burada yaptırmayın tavsiye etmiyorum" temalı bir yorum okumadım. Bu benim için yeterliydi.
Lakin eskişehirde oturuyorum ve istanbula gelmem bir hayli zor. O görüntü için o kadar yola ve acıya değeceğini de biliyorum elbette. Ama lütfen yanlış anlamayın, rastayı çoğunlukla öğrencilerin/gençlerin yaptırdığını zannediyorum (yani hiç 50 yaşında birinin rasta yaptırdığını görmedim) ve fiyatlar hem bana, hem de muhtemelen bazı öğrenci arkadaşlarıma pahalı geldi. Gerçek rasta olmasına rağmen, ne yazıkki bu fiyatı ödeyebilecek bir birikimim yok açıkçası. Öte yandan da resimlerinize bakıyorum ve "işte sahip olmak istediğim saç bu" diyorum.
Yazı eski olduğu için fiyatlarda bir artış yada azalma var mı (takdir edersiniz ki tercihim ikinciden yana), yoksa ücret aynı mı, bir pazarlık payı var mı, bunları merak ediyorum.
Sevgiler

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba Mina.
Oncelikle geç cevapladigim icin ozur dileri.
Blogumuzu begendiginize sevindim.
Fiyatlarimiz sabit ama taksit imkanimiz var. 50adet, 40 cm Ek RaSTa nin minimum 40 saat işciligi var. Bunu göz onunde bulundurarak fiyatlarin aslinda düşük oldugunu anlayabilirsinz.
Blogumuz gunceldir. Fiyatlar şimdilik blogdaki gibidir.
Yerimiz istanbul/Çapa'da. En az 1-2 hafta onceden kaporanizi yatirip randevunuzu alabilrsiniz.

Adsız dedi ki...

Rastayi kurutmak zormudur

Saljugh RaSTa dedi ki...

Zorluk derecesini anca bu sekilde anlatabilirim; Kısa saç ile uzun saç arasinda zorluk farki nekadarsa, uzun saç ile RaSTa arasindaki kurutma zorlugu okadar.
😊

Adsız dedi ki...

Merhaba ben dreadlock yaptırmak istiyorum ama biraz bu konuda kaygılıyım. Öncelikle alım biraz geniş ve bu yüzden yakışıp yakışmayacağı konusunda endişeliyim. Bir de yaptırdıktan sonra normal saç gibi saçımızı istediğimiz taraftan ayırabiliyor muyuz ?? Söylediğim gibi alnım geniş olduğy için saçlarımın önüme gelmesini istiyorum.

Adsız dedi ki...

yaş sınrı var mı ?

Saljugh RaSTa dedi ki...

Kaç yaş mesela?

Adsız dedi ki...

merhaba ben dreadlock yaptırmak istiyorum saçım yaklaşık 45cm 5 adet enseme veya saçımın aralarına dagınık bı sekılde yaptırmayı dusunuyorum ama karar veremedım sız hangısı daha guzel durur sormak istedim bana yaklaşık olarak ne kadara gelicek ayrıca yaptırdıktan sonra hepsını rengarenk boyatıcam ama sızce eger boyatıcaksan raınbowmu yaptırmalıyım karar veremedım sıze danısmak ıstedım sımdıden tesekkurler blogunuz muthıs işciliğinizde oyle gozukuyo ellerinize saglık yaksamlar

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba
Evet, renkli istiyorsaniz Rainbow daha mantikli ve kullanişli. Aralara serpişririlmeside güzel olur Rainbow'da. RaSTa sentetik saçtan oldugu için boya tutmaz ve saçlarin arasinda kalicağı için diger saçlar etrafina dolaşabilir RaSTa nin.

Saljugh RaSTa dedi ki...

Alnin geniş olması RaSTa ya engel degil. Yakışma konusunda bişey soylemem dogru olmaz çunku bu göreceli bir şey.
RaSTa nin bir yonu yok, istediginiz yöne atabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Merhaba oncelikle cok yararli bi blog olmus tesekkur ederim kendi adima. Iki sorum olucak 1) Yukarida yazan acilis fiyati ne oluyo acaba butun sacin dreadlenmesi mi
2) ben sacima ek yaptiricam ama 40 degilde 20 cm falan dusunuyorum fiyat degisir mi? Tesekkurler

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba
Begendiginize sevindim.
Açıliş fiyati minimum fiyat anlaminda. Sac uzunluguna gore fiyat verilir.
Eger tane yapilcak ise (20 adet) tane hesabi yapilir. RaSTa adet fiyati yukarda yazildigi gibi gunceldir.
Sayi arttikca fiyat duşer.
Facbook tan msj atarsaniz ordandevam ederiz iletisime.
Veya cepten

Adsız dedi ki...

İlerleyen zamanlarda rasta yaptırmayı düşünüyorum ancak kısa olmasından yanayım yani dik ve kısa rasta fiyat farkı nasıl olur artar mı yoksa azalır mı?

Saljugh RaSTa dedi ki...

Açılış fiyatindan daha düşük olmaz.
Yaptircaginiz zaman saçiniza bakıp bir fiyat çikarabiliriiz.

Adsız dedi ki...

Merhaba

Rasta yaptırmak için saçın 10 cm olması gerekiyo diye yazmışsınız benim saçımın üst kısmı 10 cm ancak yanları 3-4 cm bu saçla rasta olur mu ?

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba
10 cm olan yerlerine yapilabilinir.

barbarosbarbo dedi ki...

Ben sakalıma rasta yaptırmak istiyorum 10cm gibi bir uzunluğu var.Sakala rasta yapıyor musunuz veya sakala rasta yapmak mümkün müdür?

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba
Sakala yapmiyoruz Çabuk deforme oldugu icin.

Adsız dedi ki...

Rasta ile havuza girersem sorun olur mu???

Saljugh RaSTa dedi ki...

Girebilirsiniz.

Adsız dedi ki...

16 yaşındayım rasta yaptirmak icin saç uzatıyorum yazin sonuna doğru sizinle iletisime gececegim yaş sınırı var mi acaba?Bir de belirttiginiz fiyatlardan birsey anlamadim 20 cm saca ne kadar tutar

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba
Ailenin onayi varsa yapariz.
Ek RaSTa olucak ise ek RaSTa fiyatlarina bakabilrsinz.
20 cm saçin RaSTa sı yaklaşık 10 cm civari olur. Bu nedenle genelde ek RaSTa tercih edilir.
İletisimin devami icin facebooktan veya whatsapp tan bize ulasabilrsiniz.

obat darah tinggi dedi ki...

emmm nice info :)

Unknown dedi ki...

Merhaba benim saçım suan 36 cm ek istemiyorum sizce nasıl olur ona göre para biriktirecegim

Unknown dedi ki...

Merhaba benim saçım suan 36 cm ek istemiyorum sizce nasıl olur ona göre para biriktirecegim

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba
Eksiz olursa en fazla 20 cm RaSTa niz olur. Bu nedenle genelde ek tercih edilir.
Ek RaSTa fiyatlari sitede mevcut bakabilrsinz.
Eksiz olucaksa saçlarnizi gormemiz lazim.

Unknown dedi ki...

Merhabalar bi sorum olacaktı ben kapali basortulu bir bayanim. Rasta yapabilecek bayan arkadaslarimiz ve uygun bir ortam mevcut mudur acaba

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba
O şekilde çalışmıyoruz.

Adsız dedi ki...

rasta yaptırmak istiyorum ama çevremin ve ülkemin ön yargısı çok fazla olduğu için geri cayıyorum böyle bir saç modelini istiyorum fakat gerek çevrem gerek işim buna nasıl karşılık verir bilemiyorum keşke bu kadar ön yargılı olmasak

Saljugh RaSTa dedi ki...

Evet bende bu çevreyle yıllardır mucadele ediyorum. Ama bi yetden sonra artik umursamaz oluyorsun.
İşinize engel olmicak ise çevreyi umursamaniza getek yok bence.
😊

kisacayk dedi ki...

Benim 7 cm civarı saçım var https://www.google.com.tr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRxqFQoTCL2R5MWBtcgCFQGHLAodVwoJEQ&url=http%3A%2F%2Fforum.donanimhaber.com%2Fm_91441225%2Ftm.htm&psig=AFQjCNEGFmnv36qOUcmulmeiRwUbCb4F-A&ust=1444467058211334

bu resimdeki gibi yaptırmak istiyorum acaba ücretim kaç para olur ?

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba
Ginderdiiniz link açamadim.
RaSTa icin en kisa saciniz en az 10 cm saciniz olmali.

Esen dedi ki...

Merhaba, oncelikle isinizi iyi yaptiginizi okuyabiliyorum. Yorumlar ve cevaplar vs. Benim derdim ''saclarimin seyrek ve cansiz hatta uzun suredir de boyunun uzamamasi'' Fakat rasta yapmayi cok istiyorum bir suredir. Ne dersiniz seyrek saclara olur mu? Cevap icin simdiden tesekurler.

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba.
beğendiğinize sevindim.
Herkes saçlarınin seyrek olduğunu söyler. ama aslinda RaSTa yapılmicak kadar seyrek değildir.
Saçlarınızı yakından görmeden birşey diyem.
randevu alıp gelin birgün bakalım saçlrınıza.

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar freeform rastalarimi satmak istiyorum :) 74 tane var elimde ve 25cm civarı ilgilenenler yamanbaran9@gmail.com adresine mail atabilirler

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Merhaba benim saçlarim cok gür ve 60 cm falan var fotografini mail atsam toplam bi fiyat verebilir misiniz acaba

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba
Fotografla net bir fiyat veremem, taktibi bir fiyat soyleyebilirim. Ama eger ek RaSTa olucak ise fiyatlarimiz yukarida yazildigi gibidir.
Whatsapp'tan yazabilirsiniz.

Unknown dedi ki...

Saçın uzunluğuna göre fiyatta değişim olur mu, az önce ölçtüm 52cm saçım var ve bu arada 17 yaşındayım yaş da sıkıntı olur mu öğrenmek istiyorum

Saljugh RaSTa dedi ki...

Ek RaSTa olmicak ise fiyat vermek icin saclarinizi gormemiz lazim.
Whatsapptan ulaşabilirsiniz daha detayli bilgi icin.
0535 899 1009

Burak dedi ki...

Merhabalar saclarim 15cm dread yaptirirsam kirpi gibi durmaz degil mi?:) ve ful kafa icin yaklasik olarak ne kadar odeyebilirm tesekkurler

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba
15 cm saça kısa, bu nedenle ek RaSTa yapilir.
Ek RaSTa fiyatlarina "fiyat listesi" nden bakabilirsiniz.

Farketmez dedi ki...

Merhaba..
Bende herkes gibi dreadrock yaptırmak istiyorum saçlarımın boyuda 10 cm kadar vardır. Fakat saçlarım oldukça az..
Doktor teşhisi androjenik alopesi halk dilinde erkeksi tipi saç dökülmesi..
Benim öğrenmek istediğim şu saçlarımı sadece topuz yapabiliyorum ve her yerine krepe atıyorum, dreadrock yaptırmam uygun mudur..? 25 yaşında bir bayanım ve kellikle mücade ediyorum resmen.. Artık kafayı yiycem Allah rızası için yardım edin..����

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba
Saçınızı görmeden bişey diyemem. Gelin bakalım saçlariniza yakndan.

Adsız dedi ki...

Merhaba..
Begendigim ama bütün kafama yaptırmaya çekindiğim birşey sadece bi tarafa yapsak ya 😂

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba
Olur tabi.
Arayin konusuruz.

Adsız dedi ki...

merhaba, benim saçlarım kızıl ve kısa. ek rasta olacak yani mecbur. varsayım olarak 40 adet yeterli diye düşünsek; onun ücreti 1.250 tl açılışı da 790 tl. yani toplam fiyat 1250+790 tl mi oluyor acaba?

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba
Hayır, sadece 1250 TL odiceksiniz.

sehermekik dedi ki...

rasta yapıldıktan sonra saç uzaması nasıl gelişiyor? rastanın uzaması gibi bir durum söz konusu mudur?

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba
Saçlara naparsan yap ister örgü, ister RaSTa vb. Saç herzaman uzamaya devam eder ve dipten uzar.
Uzayan kisimlar bakimlara geldiginizde RaSTa yapilir. Bu işlemede RaSTa bakımı deriz.

Rastaci ali dedi ki...

Sevdiğim birini şuan uzmekte olan rastayi kınıyorum ve lanetliyorum

Saljugh RaSTa dedi ki...

Peki, ama burasi daha cok RaSTa hakkında bilgi edinmek icin kurulmuş bir blog, ağlama duvarı veya kimsenin sabır taşı degil.
Biz daha cok RaSTa ile ilgili bir sorunuz veya akliniza takilan bisey varsa yardimci olabiliriz. Lanetlemeniz burda etkili olmicaktir. Sevdiginize bol şans diliyorum.

Adsız dedi ki...

Merhabalar. yaklaşık 40 cm lik bir saça sahibim. saçlarım ince telli ve dökülmeye müsait. rasta yaptırmamda bir sakınca olurmu? veya saçlarımın dökülmesini nasıl etkiler?

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba
RaSTa yapımı sırasinda Saç köklerine zarar vericek bi işlem yapilmiyor.
Seyrekligi konusunda da saçlari gormek lazim, ama genelde herkes saclarinin seyrek oldugunu soyler. Cogu zaman bu RaSTa ya engel olmaz.

Adsız dedi ki...

15 cm saçım var ekli rasta yaptırmak istiyorum 40 adet 40 cm 1250 TLyazıyor saça uygulanmada 1250 TL'nin içinde mi - yaş sınırı var mı bu arada yasım 16 -

Saljugh RaSTa dedi ki...

Evet ek saç fiyatlara dahildir.
15 yaş ve uzeri olabilir. Yapariz.

Adsız dedi ki...

merhabalar viking rastası yaptırmak istiyorumda ortalama fiyat aralıkları ne kadar olur acaba

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba
Sayi ve uzunluga gore fiyat değişir. Bizimle iletişie geçin detayli bir fiyat cikaralim.
0535 899 1009

BaharDA518 dedi ki...

Yaklasik 4 yildir rastaliyim. simdiye dek ortalama 2 haftada bir iki avcumun icinde yuvarlamak ara sira badem yagi ile dipten uca yaglamak disinda bakim yapmadim. saclarim uzadikca diplerim kendisiliginden rastalaniyor. yeni cikan bebek saclar ise kafa derimi kapatip kel goruntuyu engelliyor. bazi rastalarim bbirlesip tek rasta haline geldiler. bazi rastalarim ise sekil semal degistirip yer yer kalinlasip yer yer inceldiler. bu halini de cok seviyorum ben. zaten aslolan olabildigince dokunmamak bence, sacin zaman icerisindeki degisimini gozlemlemek keyifli. birakin isyan etsinler rastalariniz. yerli midir yersiz midir bilmem ama bu da boyle bir yorum olsun :)

Umut dedi ki...

Merhaba, resimde gösterdiklerinize nazaran daha ince yapabiliyor musunuz http://l450v.alamy.com/450v/hpx9ca/rae-sremmurd-signing-session-at-jd-sports-cologne-featuring-swae-lee-hpx9ca.jpg bunun gibi. Diğer sorum ise beyaz tenli olduğumuz için kafa derisi ilk başta çok kötü bi görüntü yapıyor mu ve ne kadar süre sonra o saçı toplayabiliyoruz

Saljugh RaSTa dedi ki...

@Bahar. Kimi dahinik kimi duzgun sver. Biraz tarz meselesi. Kimisi RaSTa inancina gore yapar. Bunlar tercih meselesi tabi 😊

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba Umut.
RaSTa larimizin kalinliklari 9-10 mm civari genelde. Basta diperi kare kare olur. Diperi gozuku. 2 hafta icinde kapanir. En az 40 cm olursa toplayabilirsiniz arkadan.

Hilal dedi ki...

Merhaba. Rasta yaptırmayı düşünüyorum ama rasta ilk yapıldığında saç dibinin net bir şekilde kare kare ayrıldığı görüntüyü sevmiyorum. Acaba rastayı dipten değil de dibin 3-4 cm altından yapılması mümkün mü?

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba. Dipler ilk başta gözükür. 2 hafta sonra kapanır. Evet, diplerini istediginiz uzunlukta birakabiliriz,

Adsız dedi ki...

Merhabalar. Ben enseme 5-6 tane rasta yaptirmayi dusunuyorum. 40 cm. Tahminen foyat ne kadar olur?

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba. Fiyat listemiz günceldir. Suanki tane fiyati 55 TL (40 cm).

yıldız dedi ki...

Merhaba, ben liseli olduğum ve rastadan sıkılınca saçlarımı çok kısaltmak veya kazıtmamak için tüm saçıma sahte rasta yaptırmak istiyorum. Bazı yerlerde gördüğüm rasta eklemesi, önceden rasta yapılmış sentetik/gerçek saçı tığlama yapmadan, saça örerek bağlama gibi bir işlem kullanılıyordu. Bende bu işlemden istiyorum yani saçımı tığlamadan sahte rasta yaptırmak istiyorum. Bunu yapmanız mümkün mü ve aşşağı yukarı bir fiyat söyleyebilirmisiniz lütfen?

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba. Geçici RaSTa yapiyoruz. Blogumuzda Geçici RaSTa bölümünden detayli bilgi edinebilirsiniz. Fiyat kistesinde fiyatlarini gorebilirsiniz. Sayi ve uzunluga gore fiyat degisir.

Freak dedi ki...

Ek rastlanır fiyatını öğrenebilirmiyim

Freak dedi ki...

Ek rastanın fiyatını öğrenebilir miyim

Unknown dedi ki...

Merhaba ustam benim şaçım kıvırcık ve kırıkları biraz fazla yaza girişte rasta yaptirmayı düşünüyorum (gerçek)
Herkezin ki gibi dururmu yani yoksa daha kötü bir görüntü verebilir mi?

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba
her türlü saça RaSTa yapılır (tabi kimin yaptığıda önemli), kafada yeterince saç olsun yeterli.
Kıvırcık, ince telli, boyalı saçların RaSTa sı dahada guzel ve kolay olur.

Adsız dedi ki...

Merhaba ben rastamın çok kısa olmasını istiyorum fiyatı ne kadar olur.

Saljugh RaSTa dedi ki...

MErhaba
0535 899 1009 arayarak öğrenebilrsiniz.

Aley dedi ki...

Merhaba benim saçlarım şu an küt ve ben kalıcı olarak istiyorum rastayi boyum 153 göğüs kafesimin bitiminde istiyorum rasta boyutunu ensemi kazidim 3cm saç var en fazla orda banane kadara çıkar aralarda mavi yesil mor ve kırmızı olarak

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba Fiyat bilgisi için Arayın veya instagram/whatsapp'tan msj atın lütfen.
Ek RaSTa için en az 10 cm saçınız olmalı.
istediğiniz renkte yapabiliriz, yeterki istediğinız renk piyasada bulunsun.

0535 899 1009

Adsız dedi ki...

2015'ten beri biliyorum sizi ve sitenizi. Dreadlock'umu seneye yarıyıl tatilinde size gelerek yaptırıcam. Dikkat edin kendine aman kaza bela korunun :)))

Saljugh RaSTa dedi ki...

teşekkür edrim :)
Bekleriz tabi,
Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Merhaba saçlarım 30 cm civarında ve fazla kalın olmayacak şekilde rasta yaptırmayı düşünüyorum fiyat nedir acaba

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba
Fiyat için msj atın lütfen.
0535 899 1009

Unknown dedi ki...

Rasta nın bize maliyeti ne olur

Saljugh RaSTa dedi ki...

Fiyat bilgisi için 0535 899 1009

Elgiz dedi ki...

Merhaba bunun yapılmasındaki acı çok fazla olur mu

Elgiz dedi ki...

Merhaba ben 12 yaşındayım ve bu saçı yaptırmayı çok istiyorum yaşım bir sorun olur mu ve bu iş en fazla ne kadar acıtıyor örnek verebilir misiniz

Saljugh RaSTa dedi ki...

Merhaba
Acısız RaSTa yöntemlerini geliştirdik ve Acıyı yok denicek kadar minimuma indirdik. bazı Müşterilerimiz bu uygulama sırasında uyuyabiliyorlar.
18 yaşından küçüklerin ebeveynleri bizimle iletişime geçtikleri taktirde RaSTa yapabiliriz.

Adsız dedi ki...

Orta kalınlıkta sentetik dreadlock'lar toplanıp topuz yapılabılır mı? Eger yapılabiliyorsa ilk yapılmasının üstünden ne kadar gecmelı?
Kolay gelsın:)

Saljugh RaSTa dedi ki...

Yapicaginiz topuz sekline gore degisir. 40 cm’e yapabilrsiniz ama min. 50 olursa daha iyi olur.
RaSTa yapildiktan sonra toplayabilrsiniz. Bi zamani yok. Sadece zamanla yumusayan RaSTa lar daha kolay toplanabilir ��

Emir Sofuoğlu dedi ki...

Merhaba
Rasta saçların uzunluğuna göreni 9-10 cm olması gerekir yoksa sabit minimum u?

Saljugh RaSTa dedi ki...

Ek RaSTa için en kısa saçınız minimum 10 cm olmalı.
daha hızlı iletişim için wapp. veya instagram hesabımızdan iletişime geçin lütfen
@saljugh_rasta
05358991009

Unknown dedi ki...

Merhaba uzun rasta istiyorum gri yada pembe fiyatiniz ne olur acaba ilgilenirseniz sevinirim şimdiden iyi günler dilerim 😊

Unknown dedi ki...

Merhaba. Ben sakallarıma rasta yaptırmayı çok istiyorum. Yapılabiliyor mu hiç bilmiyorum. Sarışınım ve takriben sakallarımın çene kısmı 15 cm. Güzel olurmu nasıl olur lütfen cevabınızı merakla bekliyorum... Gerçekten ciddiyim bu konuda... İyi günler dilerim.

urmilaudall dedi ki...

Grand Victoria Casino Resort - Mapyro
Grand Victoria Casino Resort 정읍 출장마사지 in Tuscany is a fun vacation, just a short stroll from Tuscany. The Tuscany location 김포 출장안마 is 정읍 출장마사지 perfect for a 김해 출장마사지 family or a business trip. 서산 출장마사지

İLETİŞİM: +90 (535) 899 1009

İLETİŞİM: +90 (535) 899 1009
İLETİŞİM: +90 (535) 899 1009

Saljugh & Gülce RaSTa

EK Dreadlock-RaSTa

EK Dreadlock-RaSTa
Sisi/Seyhan Soylu

Ek RaSTa (Extension)

Ek RaSTa (Extension)
RaSTa Zamanla güzelleşen bir modeldir. İlk yapıldığinda sert ve dipleri gergin olduğu için kendini belli etmez. zamanla yumuşayıp dipleri hafif tüylenince daha doğal ve güzelleşir.

TWIST (Burgu Örgü)

TWIST (Burgu Örgü)
By Saljugh RaSTa

Geçici RaSTa

Geçici RaSTa
By Saljugh RaSTa

Extension Dreadlocks

Extension Dreadlocks
By Saljugh RaSTa

Afrika Örgüsü-Zenci Örgüsü

Afrika Örgüsü-Zenci Örgüsü
by Saljugh RaSTa

TWIST (Burgu Örgü)

Saljugh TWIST (Burgu Örgü)

Saljugh TWIST (Burgu Örgü)
By Saljugh RaSTa

Hazırlanmış Dreadlock-RaSTa

TWIST (Burgu Örgü)

TWIST (Burgu Örgü)
By Saljugh RaSTa

Dreadlock(RaSTa)

Dreadlock(RaSTa)
by Saljugh RaSTa

Vikings

Dreadlock Extension (EK RaSTa)

Dreadlock Extension (EK RaSTa)
by Saljugh RaSTa

Dreadlock-RaSTa

Ek RaSTa/Extension (Sentetik Saç)

Ek RaSTa/Extension (Sentetik Saç)
by crochet needles, no wax

Bakım sonrası(After maintenance)

Bakım sonrası(After maintenance)
by Saljugh RaSTa

Dreadlock-RaSTa Bakım

Dreadlock-RaSTa Bakım
By Saljugh RaSTa

Ek RaSTa

Ek RaSTa
By Saljugh RaSTa

Ek RaSTa/Extension (Sentetik saç)

Ek RaSTa/Extension (Sentetik saç)
By Saljugh RaSTa

Hazırlanmış Eklenilcek RaSTalar (gerçek Saç)

Hazırlanmış Eklenilcek RaSTalar (gerçek Saç)
by Saljugh RaSTa

Yapıldıktan 3 yıl sonra Bakım

Yapıldıktan 3 yıl sonra Bakım
by Saljugh RaSTa

Dreadlock-RaSTa Extension

Dreadlock-RaSTa Extension
by Saljugh RaSTa

Ek RaSTa/Extension

Dreadlock-RaSTa

Dreadlock-RaSTa
by Saljugh RaSTa

Tığ kullanmadan Balmumu ile yapılmış bir model

Tığ kullanmadan Balmumu ile yapılmış bir model
Tığ kullanmadan RaSTa iyi sonuç vermez. sadece balmumu kullanılarak yapılan RaSTa lar bir süre sonra balmumu saçtan akıcaktır ve RaSTa lar deforme olucaktır. Buda hiç hoş bir görüntü olmaz. Tığ kullanmak iyi bir sonuç ortaya çıkarır.

.......AFIŞ........

.......AFIŞ........
Saljugh RaSTa ( facebook )